Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на скоростната кутия - на 156 1.8 ТС да сложа от 1.9 ЖТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на скоростната кутия - на 156 1.8 ТС да сложа от 1.9 ЖТД

Здравейте колеги,

моята 156-ца нещо нИще да върви. Смених всичко възможно освен кабелите на свещите и пак нИ ще да се изреже при тръгване. Ходих на бензинова диагностика- всичко е наред, ходих на газ диагностика. Показа бедна смес. Майсторът я нагласи, но няма подобрение при движението. Вече се чудя, какво да правя! Подхвърлиха ми две предложения- пилене на глава или скоростна кутия от дизелова Алфа 156 1.9.
    Тъй като не искам да се отвря двигателя, моля да си кажете мнението за смяната на скоростната кутия- на Алфа 156 1.8 ТС да сложа ръчна скоростна кутия от дизелова Алфа 156 1.9. Ще стане ли малко по- пъргава, ще паднат ли оборотите ( сега на 5-та скорост със 100 км/ч съм на 3000 об/мин) и дали си заслужава да правя такова вложение.
    Благодаря предварително за съветите!
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 HP '99 г.

Първоначално публикувано от k1ko Покажи съобщение
    Подхвърлиха ми две предложения- пилене на глава или скоростна кутия от дизелова Алфа 156 1.9.
    Кой ти го предложи това?
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

.....на Алфа 156 1.8 ТС да сложа ръчна скоростна кутия от дизелова Алфа 156 1.9. .....
      Чакай малко,че нещо не мога да разбера!
      Като казваш "ръчна",да разбирам ли,че към момента си със селе.
      И принципно по въпроса - динамиката на бензиновия и дизеловия мотор е различна,за това и предавателните числа на кутиите са различни.Не,че не може да се сменят,но не виждам смисъла от мероприятието.То това да не е болид от формула,та да му се редят различни предавки,според пистата.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А пък аз не помна дали имаше селеспийд на 1.8 !
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Благодаря за бързите отговори...
          ФЕРАРИСТ: Един познат, който се занимава с ремонт на двигатели и ходова част. Понеже постоянно се оплаквам, че колата не иска да върви.
          myato: Скоростната кутия и сега си е ръчна, не е селе.
          Предишната ми кола беше Рено Меган 1.6 90 конски сили и имам чувството, че вървише повече от Алфата и това малко ме влудява...

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
            А пък аз не помна дали имаше селеспийд на 1.8 !
            Сигурно сефте ще видиш кола със сменен двигател?
            Даже някъде мярках обява да се продава подобно "чудо".

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

ФЕРАРИСТ: Един познат, който се занимава с ремонт на двигатели и ходова част. Понеже постоянно се оплаквам, че колата не иска да върви.
            Предишната ми кола беше Рено Меган 1.6 90 конски сили и имам чувството, че вървише повече от Алфата и това малко ме влудява...
            Отиди при някой от хората от утвърдените във форума сервизи да я погледнат.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Добре ще е да го питаш дали дизелова ск кут става на бензинова 156.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега писано 100 пъти , отиди на 1 свясна диагностика да ти проверят дебитомера и ламбдата , орпави ги и се кефи
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Подхвърлиха ми две предложения- пилене на глава или скоростна кутия от дизелова Алфа 156 1.9.
                  Или ти не си разбрал или майстора ти не е особено в час. Ако се правят някакви интервенции по скоростната кутия на 156 TS, то някои колеги просто сменят само 5-та предавка - слагат от дизела. Иначе е пълен абсурд да набиеш от дизел скоростната кутия - казали са ти го, че това са двигатели с различна динамика и в зависимост от това са различни и предавателните отношения. Принципно TS-а е малко по-спънат спрямо другите мотори до към 3000 оборота и това се дължи на променливото газоразпределение, за което се грижи известния вариатор. Усещането малко наподобява турбо дупка. От друга страна на 'талянеца са недомислени предавките. Те не са недомислени в буквалния смисъл, но просто са много къси и реално 5-та е като четвърта при останалите коли (това се отнася и за jtd). Това е и причината алфите да имат малко по-висок разход на гориво при магистрално каране, спрямо останалите марки. Например тук в града доста често карам на 5-та със JTD-то, докато с A4-та ми е абсолютно невъзможно При някои по-нови модели и някои по-луксозни стари (166) е налична и 6-та скорост, като по този начин нещата вече си идват на място и се решава горния проблем. За жалост обаче 156 TS не е сред тях и там мисля няма лесен и евтин начин за модификация (може и да греша) на кутията до 6 степенна.
                  Както са те посъветвали вече, наистина отиди в някой от фирмените сервизи, за да ти проверят колата наистина ли е в ред и да разбереш има ли проблем или просто очакванията ти надхвърлят ралността.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

CrazyElement:
                    Защо мислиш, че не съм ходил? На диагностика бях при Бобо в Орландовци. Няма проблеми- всичко работи. Смених свещи, макар да не бяха много за смяна- няма ефект. Днес бях на нова диагностика на газта- втора за този месец ( просто за проверка на състоянието) и се оказва, че няма проблеми- колата работи перфектно.
                    Но как да се съглася съм с тези резултати, като колата до 3000 об/мин не иска да върви. А дори не искам да захващам и болния въпрос на много, че сутрин едвам паля- глъхне зверски!
                    Last edited by k1ko; d.m.y г., 16:53.

Comment

CrazyElement:
                      Защо мислиш, че не съм ходил? На диагностика бях при Бобо в Орландовци. Няма проблеми- всичко работи. Смених свещи, макар да не бяха много за смяна- няма ефект. Днес бях на нова диагностика на газта- втора за този месец ( просто за проверка на състоянието) и се оказва, че няма проблеми- колата работи перфектно.
                      Но как да се съглася съм с тези резултати, като колата до 3000 об/мин не иска да върви. А дори не искам да захващам и болния въпрос на много, че сутрин едвам паля- глъхне зверски!
                      Давай нататак , аз обиколих 100 майстора докато си оправя мойта , но щом ти глъхне и не върви хич преди 3000 имаш проблеми , не всичко се изчерпва с 1 диагностика , имаш зацепване на ангренаж , запушен катализатор , и още доста неща за които не мога да се сетя.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Аз ли неразбрах, че има връзка между глъхнене до 3000 оборота, трудно палене, "нежелание" да се изфорсира и - скоростна кутия?!?! Връзка между тези неща и кутията, май нема а?Може и аз да не съм разбрал или да полудявам. И как ще си отишъл при Бобо и уж всичко било наред а не палела и не се форсирала?Обясни.

п.с Брутални теми и "майстори" има!
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Един приятел така се оплакваше. Не върви, придърпва и т.н. Ходи на няколко майстора, докато накрая един се качи да я пробва, защото всичко си беше наред. Проблема се оказа в моя приятел, естествено. на бензинова кола сменя предавките на 1500 оборота, защото някой му казал, че е по-икономично.
                          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Както вече ти казаха отиди в някой от форумните сервизи да ти погледнат дебитомера,ламбдата и бенз. помпа
                            Alfa Romeo 156 04" 2.4 20v M-Jet Progression

Comment

Мдааа виж дали е зацепена правилно, но с пети, не по белези от там вече бобо си е свършил работата поне предполагам, така че не търсете дебитомер и ламбда...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X